A Parafa jógamatrac 9 legnagyobb előnye

Ha kíváncsi, hogy miért jó egy parafa jógamatrac vagy épp vásárláson gondolkozol akkor, a megfelelő helyen vagy.

Íme 9 ok, hogy parafa jógaszőnyegre válts:

parafa jógaszőnyeg a fa tetején

1. Környezetbarát és fenntartható

A legfőbb ok, amiért mostanában egyre több jógázó parafa jógaszőnyegre vált, az, hogy természetes és környezetbarát. A jóga filozófiával kéz a kézben jár a tudatos életmód. A parafa jógamatrac kiválasztásával is tehetsz a globális felmelegedés ellen.

A parafa választása a jóga gyakorlataidhoz, mint természetes felület nemcsak számodra előnyös, de egy hatalmas győzelem a környezetünk számára is.

 Természetes nyersanyag, 100%-ban biológiailag lebomló, újra hasznosítható, és megújuló forrásból származik.

Tudtad, hogy a parafa valójában a Parafa tölgy külső kérge, ami a főképp a Földközi-tenger térségében nő?

A parafa tölgy az egyetlen fa a világon, amely képes regenerálni, újra növeszteni a lecsupaszított kérgét. A fákat nem vágják ki, hanem hagyják, hogy újra növesszék a kérgüket, amiből aztán új matracok készülhetnek.
Amíg a fák regenerálják a kérgüket, 3-5x annyi széndioxidot vonnak ki a levegőből, mint egyébként.

A parafa jógaszőnyegek gyártásánál újra gondolták a klasszikus jóga felszereléseket, amik többnyire környezetre és egészségre káros összetevőkből készülnek, és gyönyörű természetes anyagokra cserélték ezeket, ami hatalmas lépés az ökológia lábnyomunk csökkentése érdekében.

otthoni jóga parafa jóga szőnyeg, parafa jóga kiegészítők

2. Kiváló csúszás mentes fogás és tapadás

Azok, akik jógázás közben, vagy jóga órákon való részvétel során csúsztak már el, és esetleg meg is sérültek, tudják, hogy mennyire fontos, hogy a jóga felszerelésük támogassa őket, mint egy jó barát és se alul se felül ne csúszkáljon.

A parafa jógaszőnyegek ideális mennyiségű tapadással rendelkeznek ahhoz, hogy jobban tudj összpontosíttatani akár a legnehezebb gyakorlatok alatt is.

A parafa jógaszőnyegek különösen jók a hot jóga kedvelőinek számára. A parafa nyílt sejt struktúrája, a benne található Suberin nevű természetes viasz kombinációjának köszönhetően, nedvesség vagy izzadtság hatására más anyagokhoz nem hasonlítható fogást és tapadást biztosít. Nem csúszik el a talpad és tenyered így a pózokat könnyebben tud megtartani.

Sőt az izzadsággal nő a tapadása, és a sejtstruktúra segít a nem kívánt nedvesség elszállításában, ezzel megakadályozva az izzadtság felgyülemlését a matracodon, ami elcsúszáshoz és sérüléshez vezethet. Többé nincs szükség törölközőre, hogy állandóan törölgesd a jógaszőnyeged.

Ez az egyedülálló előny a Suberin viaszos anyagának köszönhető, amely természetesen megtalálható a parafában, a szörfdeszka viaszához hasonlóan működik – megakadályozza, hogy elveszítsed a fogást, még a legizzadtabb állapotban is, minden pozíció kényelmesen felvehető.

Azok a szerencsések, akiknek a kezük nem nyirkos és izzadós, jó tipp, hogy ők is még jobb tapadást érhetnek el, ha mielőtt a matracra lépnének, a kezük megnedvesítésével, vagy a szőnyegre egy kis vizet spriccelve azokon a felületeken, ahol a kezeid és a lábaid majd érintkeznek vele.

yoganic parafa jógaszőnyeg downdog

3. A parafa jógamatrac Antimikrobiális

Egy izzasztó jóga óra után lehet azon gondolkozol, hogy vajon büdös lesz e a parafa jógaszőnyeged?

Jó hír, hogy a Parafa természetesen antimikrobiális. Egy friss tanulmány azt mutatta ki, hogy a káros baktériumok szinte 97% -al csökkentek, miután 90 percet töltöttek parafán.
Tehát a parafa öntisztító hatású megöli a baktériumokat, ellenáll a penésznek, gombaellenes, hipoallergén, és nem tartalmaz semmiféle káros anyagot.

Ezáltal a parafa jógamatrac higiénikusabb a hagyományos verzióknál, és megelőzi a rossz szagok kialakulását.

Nagyon könnyű tisztítani, és akár olyan természetes tisztítószert használhatsz, amit saját magad készítettél. Nem kell többé kellemetlen kémiai anyagokat használnod, az antibakteriális parafa felületen.
Tökéletes választás allergiás, asztmás embereknek.

4. Bőr barát és nem toxikus

 A tiszta és természetes felülete csodálatos érzés a bőr számára a mérgező anyagokkal teli PVC szőnyegekhez képest.

A parafa felülete meglepően sima, kellemesen természetes tapintású és úgy érzed mintha a földet érintenéd meg. Ezáltal közelebb visz a természethez, segítve a magasabb relaxációt, és koncentrációt.

relax yoganic jóga felszerelés, parafa jóga szőnyeg jóga kerék jóga tégla ökotudatos jóga, parafa jógakerék, parafa jógatégla, parafa jógaszőnyeg

Prémium parafa jógamatrac 1000 Ft kedvezménnyel

A Yoganic jógamatrac a lehető legmagasabb minőségű, környezet barát termék.

A profitunk 10% -át magyarországi fák ültetésére fordítjuk

5. Természetesen szép

Természetes, elegáns, egyszerű. minimalistáknak ideális. Jól illeszkedik bármilyen belső térhez, sőt akár a dísze lehet, és természetes nyugalmat sugároz a jóga terednek. Homok színe és természetes anyaga segít ellazulni és harmóniába hozni az elmét, és a lelket.

Nekem annyira tetszik, hogy ellentétben a hagyományos jógaszőnyegekkel el se dugom amikor a barátaim átjönnek és sokan meg is dicsérik. És garantáltan jó kedved is lesz, ahányszor ránézel a szőnyegedre.

jóga felszerelés yoganic parfa jóga kiegészírők, parafa jógakerék, parafa jógatégla, parafa jógatáska, parafa jógaszőnyeg

6. Tartós és rugalmas

Ha megtalálod a tökéletes matracot, azt a lehető leghosszabb ideig meg akarod őrizni. Szerencsére a természetes parafa nagyon tartós anyag,

Kellően rugalmas és biztosan hosszú éveken át hű társad lesz. Biztosítva neked a lehető legkényelmesebb testmozgást.

7. Laposan marad és nem kunkorodnak fel a sarkai

A parafa jógaszőnyeg egy természetes kaucsukfa gumi alappal van alátámasztva, amin csúszásgátló mintázat van, amely biztosítja, hogy bármilyen felületen jól tapadjon. 

Minden helyzetben laposan marad és nem kunkorodnak fel a sarkai amikor mozogsz a szőnyegen.

Első tapintásra érezhető a magas minőség és a gondos kialakítás. 

8. A parafa jógamatrac Könnyű

Ha sokat utazol, vagy a jóga stúdióba is saját jógaszőnyegeddel jársz, fontos, hogy nem akarsz egy nehéz jógamatracot magaddal cipelni például a tömegközlekedési eszközökön.

Köszönhetően a levegős celláknak parafa egy igazán könnyű anyag, össze lehet nyomni a vastagságának a felére, anélkül, hogy veszítene a rugalmasságából, és könnyen, magától visszaáll az eredeti állapotába. Tökéletes útitársad lesz a mindennapokban, bárhova könnyedén magaddal tudod vinni.

yoganic namaste parafa jógaszőnyeg parafa jógatégla jógakerék, parafa jógatégla, jóga felszerelés

9. Ideális párnázottság

Tudtad, hogy a parafa milliárdnyi olyan sejt struktúrával rendelkezik, amelyek mindegyike apró levegő buborékokat tartalmaz?

Ez a struktúra kombinálva a természetes gumi alappal ideális párnázttságot, és ütésfelfogó felületet biztosít, ami kényelmes, jó tapintású, és az ízületeket és a gerincet is jobban kíméli.

Legyél akár jóga, aerobic vagy a pilates szerelmese stabil gyakorlat végrehajtást tesz lehetővé és kellemes alapot nyújt a jóga gyakorlatokhoz. 

Meditációra relaxációra is tökéletes kényelmes felületet biztosít, akár otthoni használat közben akár a jóga stúdióban.

Prémium parafa jógaszőnyeg 1000 Ft kedvezménnyel

A Yoganic jógaszőnyegek a lehető legmagasabb minőségű környezet barát termékek.

A profitunk 10% -át magyarországi fák ültetésére fordítjuk!

Bankártyás
Fizetés esetén

500 Ft

Kedvezmény a
járványügyi vészhelyzet idejére

A bankkártyás fizetés higiénikusabb megoldást nyújt, mint a készpénz használata. Használja bankkártyáját fizetésnél és mi automatikusan kedvezményt adunk, további 500 Ft.-al pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványellenes intézkedéseit segítjük.

VÁRJ!

NE HAGYD ITT A KEDVEZMÉNYED

1000 Ft kedvezmény első vásárlásodból

Add meg az e-mail címed és rögtön elküldjük neked.