Parafa Jógaszönyeg - Jógaoktatók Mondták

3 jógaoktató kipróbálta a parafa jógamatracokat – olvasd el mit szóltak hozzá...

parafa jógaszőnyeg a fa tetején

A megfelelő jógamatrac megtalálásakor, egy izzasztó Vinyasa flow gyakorlathoz, a kezeidnek szükségük lesz egy biztos támpontra magad alatt, ahol már egy kis csúszkálás is zavaró lehet. 

Rengeteg választásunk van, amikkel egészen meg lehetünk elégedve. A PVC/TPE jógamatracoktól a természetes gumimatracokig. De mégis váratlan dolog történt amikor odaadtuk a jógamatracainkat 3 jógaoktatónak, hogy próbálják ki milyen is egy parafa jógaszőnyeg.

Íme a véleményük:

otthoni jóga parafa jóga szőnyeg, parafa jóga kiegészítők

Lilla Bikram jóga oktató:

Az izzasztó jóga gyakorlatom alatt nálam sikeresen vizsgázott a 5mm vastag Yoganic parafa jógaszőnyeg, minden helyzetben megfelelő alátámasztást biztosított függetlenül a gyakorlat nehézségétől, sőt minél jobban izzadtam annál jobban tapadt.

A parafa jógaszőnyegen jógázni különlegesen kellemes érzés volt, puha jól párnázott és nagyon jó tapintású, egészen egyedi élmény a mesterséges szőnyegek után. (érzékeny térd ízületű jógázoknak kiemelten ajánlom).

Zökkenőmentes volt a váltás felfelé néző kutya pozícióból lefelé nőző kutya pózba is, pedig sokféle jógamatracon ilyenkor érezhető egy kis csúszkálás. – ez is jól mutatja, hogy első ránézésre, ha hihetetlennek is tűnt, hogy ez a matrac jól fog tapadni, ez gyorsan meg is lett cáfolva. Sőt eddig ezen a szőnyegen éreztem a legstabilabbnak magam.”

Helga egy másik tapasztalt jóga oktató is hasonlóan nyilatkozott pár használat után:

„Ha valamibe beleszeretek, akkor általában ragaszkodom hozzá, ez így volt az előző jógamatracomnál is, de így, hogy kaptam lehetőséget kipróbálni a Yoganic parafa jógamatracokat, mindenképp kíváncsi voltam milyen érzés lesz használni.

Több különböző jógagyakorlat, és több edzés után is egészen le voltam nyűgözve. Azt gondoltam, hogy csúszós lesz, de a legnehezebb gyakorlatok alatt is stabil maradt a tartásom.

Ajánlanám másnak is?

Teljes mértékben, hiszen engem annyira meggyőzött, hogy lecseréltem a régi jól bevált matracom parafára. Remek érzés, hogy még környezet barát is. Win-win.”

Edina, aki több mint 10 éve jógaoktató következőket mondta:

Nagyon tetszett mennyivel könnyebb Chaturangaból átállni felfelé néző kutya pózba, és utána lassan átállni lefelé néző kutya a pózba. 

Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog nekem még erősebb törzsizmokat építeni, hiszen sokkal simábban, kiegyensúlyozottabban tudtam átállni egyik pózból a másikba. Volt már sok jógamatracom, de a legtöbb közel se néz ki ilyen jól. Szerintem a parafa matracok nagyon stílusosak és egyediek.

A környezettemből mindenkinek kifejezetten ajánlani fogom, mert a parafa jógaszőnyeg nem csak szép, de sokkal kevesebb az esélye a sérüléseknek egy ilyen szőnyegen.”

környezet barát jóga 2 jóga téglával való nyújtás, parafa jógatégla, parafa jógaszőnyeg

A parafa jógaszőnyeg pozitív benyomást keltett mindhármukban

Megemlítették, hogy a parafa jógaszőnyeg remek érzés a kezeik és a lábiak alatt, és ezáltal a gyakorlatok végrehajtása is könnyebbé stabilabbá vált.

Kiemelték, hogy nincs olyan szaga, mint sok mesterséges alapanyagokból előállított TPE, PVC szőnyegnek. -Amikor sok időt töltesz az arcoddal a jógamatracod felé fordulva, akkor bizony ezek a szagok kellemetlenek tudnak lenni.

Elmondták, hogy ezeken a parafa jógamatracokon jógázni, természethez közeli érzést nyújt és segít ellazulni. Így mindannyian parafa szőnyegre cserélték régi társukat.

Miért válts te is parafára velük?

 „Ha belegondolok az évekbe, amit a környezet szennyező PVC jógamatracokon töltöttem, a vegyi anyagokba, amik beledörzsölődtek a bőrömbe, és abba, hogy ezek a mesterséges matracok még évezredek múlva is itt lesznek a földön ez engem nagyon elgondolkodtat.”

Szerencsére kiderült, hogy a parafa nem csak pezsgős dugóként állja ki az idő próbáját, de jóga kiegészítőként is tökéletes és tartós. Mind három megkérdezett jógaoktató szerint, ha most készülsz új jógamatracot venni, mindenképp figyelembe kell venned a parafa matracok előnyit.

A parafa az évek során bizonyított és most újra a figyelem központjába került, rengeteg környezettudatos cég vizsgálja hogyan alkalmazzák őket a termékeikben, hiszen fenntartható forrásból származik, és számtalan pozitív tulajdonsággal bír.

A parafa tölgy kérgéből készül, és az előállítási folyamat során egy fát sem vágnak ki, a kérgük pedig idővel visszanő, ráadásul amíg a fa növeszti vissza a kérgét megsokszorozza a széndioxid elnyelő képességeit.

A jógamatracok vonatkozásában pedig fontos elmondani, hogy a parafa antimikrobiális, tehát tulajdonképpen taszítja a baktériumokat, a penészt és a rossz szagokat.

Prémium parafa jógaszőnyeg 1000 Ft kedvezménnyel

A Yoganic jógaszőnyegek a lehető legmagasabb minőségű, környezet barát jógaszőnyegek.

A profitunk 10% -át magyarországi fák ültetésére fordítjuk

Miért a Yoganic parafa jógaszőnyeg a legjobb választás?

A Yoganic természetes parafa jógaszőnyeg 100%-ban természetes parafából készül, a gyártás során nem keletkeznek fel nem használt melléktermékek, és a parafát természetes gumi aljzattal, magas hő hatására préselik össze.

Vegyi anyagok felhasználása nélkül, ellentétben pár máshol is kapható parafa matraccal, amik PVC, TPE- aljzattal rendelkeznek és a két réteget vegyi anyagokkal ragasztják egymáshoz.

Rádásul a Yoganicnál a környezet védelmét mindennél fontosabbnak tartjuk ezért a profitunk 10% át magyar fák ültetésére fordítjuk.

Nekünk fontos volt, hogy olyan termékeket hozzunk létre, ami tartós és kiemelkedő funkcionalitással is bír, és jó érzéssel töltse el használóját akárhányszor ránéz vagy gyakorol rajta.

Jóga és a környezet tisztelete kéz a kézben

Sajnos rengeteg jóga eszköz készül nem fenntartható anyagokból, pedig mi úgy gondoljuk, hogy a jógázok élen járnak a környezet védelemért szóló küzdelemben. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy példát mutatunk és már jógaeszközeink választásánál is figyelembe vesszük ezt.

Sajnos sokan elfeledkezünk erről amikor a mesterséges anyagokból előállított jóga kiegészítőt vásárolunk. Az olcsó matracok sajnos szinte mindig károsabbak a környezetre. Ismerünk olyan rendkívül környezet tudatos jógázót, akinek valahogy fel se tűnt, hogy évek óta PVC matracokat használ.

Jógázóként mutassunk olyan példát amire a világnak szüksége van. 

#ökotudatosjóga

A matracokon kívül ajánljuk még a parafa táskánkat és a jóga téglánkat is egy teljesebb szetthez, amivel garantáltan ki fogsz tűnni a tömegből.

Namaste

Prémium parafa jógakiegészítők 1000 Ft kedvezménnyel

A Yoganic jógaszőnyegek a lehető legmagasabb minőségű, környezet barát jógaszőnyegek.

A profitunk 10% -át magyarországi fák ültetésére fordítjuk

Bankártyás
Fizetés esetén

500 Ft

Kedvezmény a
járványügyi vészhelyzet idejére

A bankkártyás fizetés higiénikusabb megoldást nyújt, mint a készpénz használata. Használja bankkártyáját fizetésnél és mi automatikusan kedvezményt adunk, további 500 Ft.-al pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványellenes intézkedéseit segítjük.

VÁRJ!

NE HAGYD ITT A KEDVEZMÉNYED

1000 Ft kedvezmény első vásárlásodból

Add meg az e-mail címed és rögtön elküldjük neked.